sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Odotettu resortmajoitus Orlandossa - asunnossamme olikin toiset asukkaat!

Olimme vuokranneet ja jo maksaneetkin VRBO-palvelun kautta upealta vaikuttavan Regal Palms resort-huoneiston Orlandon liepeiltä, Davenportista. Olin jo pitkään haaveillut vastaavasta vesipuistomajoituksesta ja nyt se oli aikeissa toteutua. Oltiin Tyttären kanssa katsoneet paikasta videoita jo kauan ennen reissua ja kohta voitaisiin upottaa varpaat lämpimään veteen.

Regal Palms resort Orlando


Edellisen yön olimme matkustaneet Helsingistä ja yöpyneet Miamin ylihintaisessa lentokenttähotellissa. Meitä oli reissussa kaksi perhettä: aikuisten lisäksi meidän lapset: 1,5v ja 4v sekä ystäväpariskunnan lapset hieman alle 2v ja 10v.

Miehet lähtivät aamiaisen jälkeen hotellin lentokenttäkyydillä lentoasemalle hakemaan vuokra-autoa. Siihen tuli muutama muuttuja (luonnollisesti) ja miesten paluuta saatiin odotella hotellin roskaisella altaalla. Lopulta miehet palasivat 15-paikkaisella Chevrolet Chevy Vanilla ja matka sai vihdoin alkaa.

Mutta tämä ei ole tarina vuokra-autosta eikä matkasta Orlandoon.

majoitus Orlandossa Regal Palms


Pitkän ja raskaan, mutta hauskan ajomatkan päätteeksi saavuimme Davenportiin. Olin viimeisen tunnin lupaillut Tyttärelle, että jaksa vielä hetki, sillä perillä voidaan sitten heti mennä uimaan!

Kurvattiin Regal Palmsin vastaanottoon neljän maissa. Paperit valmiina, joissa luki mm.
"Our home is all ready for you only this you must bring are your clothes and food. When you arrive at resort. Check in at front desk with booking # and they will do the rest."

Vastaanotossa saatiin varausnumerolle tyly tuomio. Asunnossanne on jo asukkaat.

Mitä helvettiä...!?

Regal Palms, majoitus Orlandossa


Mietittiin vaihtoehtoja.

Olimme jättäneet soittopyynnön asuntomme omistajalle mutta sitä odotettuamme tunnin-pari, mietimme kauan voimme enää odottaa. Lapset olivat villiintyneet, nälkäisiä ja kuumissaan. Virkailija ehdotti toisen majoituksen hommaamista, mutta meitä oli kahdeksan majoitettavaa! Asunnon etsiminen olisi hankalaa ja miten kävisi etukäteen maksettujen rahojen?

Regal Palms vain ylläpitää resort-aluetta ja toimivat vastaanottona, eivät omista tai vuokraa alueen asuntoja. He nostivat tässä tapauksessa kädet pystyyn ja kehottivat valittamaan omistajalle ja VRBO:lle.

Ehkä meitä oli huijattu ja rahat menetetty.

Minulla alkoi jo vähän pinna kiristyä ja soitin vielä kerran VRBO:n edustajalle. Hän olikin juuri sillä hetkellä asunnon omistajan kanssa juttusilla ja lupasivat järjestää meille vastaavan asunnon. Luojan kiitos! Että huoli pois, menkää allasalueelle ja odottakaa yhteydenottoa. Huh, mielellämme. Olihan tässä jo 3,5 tuntia säädetty.

Ja niin me tehtiin. Vihdoin saatiin uikkarit päälle ja lähdettiin läträämään! Eipä keretty kauaa olla vedessä, kun uusi asunto oli löytynyt ja pääsimme vihdoin siirtymään asuntoon. Se oli täysin samanlainen asunto ja vain yhden talorivin kauempana allasalueesta.

Tuli vaan mieleen, että miksi Regal Palms ei heti ohjannut meitä odottamaan tilanteen ratkeamista allasalueelle? Uskoisin, että olisi ollut huomattavasti miellyttävämpi kaikille osapuolille, kun vastaanottotilan sijasta lapset olisivat riehuneet ja kiljuneet altaassa.

Regal Palms, majoitus Davenport, Orlando


REGAL PALMS resortmajoitus Davenport, Orlando

Vaikka alku oli karmaiseva, niin olimme erittäin tyytyväisiä majoitukseen. Resortin sijainti oli keskeinen ja sieltä oli hyvä ajella niin Orlando Cityyn, Disneyn teemapuistoihin kuin Floridan Legolandiinkin. Toisaalta - joka paikkaan on kuitenkin mentävä autolla, joten sikäli ei niin väliä missä se majoitus on. Nämä Orlandon resortalueet sijaitsee kaikki enemmän tai vähemmän keskellä-ei-mitään.

Resortin vieressä on iso Publix-päivittäistavarakauppa. Kauppa oli melko kallis, mutta muita ruokakauppoja ei kohtuullisen ajomatkan päästä löydetty. Siellä oli kuitenkin oikein hyvä valikoima ja saatiin ostettua mainiosti ruokatarpeet koko neljän päivän vierailulle. Silmät vaan kiinni kassalla.

Regal Palms, majoitus Orlandossa

Townhouse-huoneistomme

Huoneistomme oli kaksikerroksisessa rivitalossa. Talot olivat niin lähellä toisiaan, ettei takapihalla tai parvekkeella oikein tehnyt mieli hengailla ja naapurikämpässä oli ekana iltana turhan isot bileet. Talo oli sisältä kuitenkin oikein miellyttävä, toimiva ja siisti. Me kaikki kahdeksan mahduttiin hyvin nukkumaan, tekemään ruokaa ja ruokailemaan.

Omaa tilaa löytyi jos oli tarpeen, mutta isossa olohuone-ruokailutilassa viihdyimme iltaisin hyvin koko porukalla.

Regal Palms, majoitus Orlandossa


Perheiden pienimmät rakastivat kokolattiamattoisia rappusia, mutta isoimmat saivat olla yhtenään sydän syrjällään. Ipanat karkasivat rappusiin heti, kun katse vältti. Isommilta ruhjeilta silti vältyttiin.

Asunnossa oli kahdessa makuuhuoneessa king size -vuoteet ja kylpyhuoneet. Sen lisäksi yksi queen size -makuuhuone ilman omaa kylppäriä ja lastenhuone kerrossängyllä. Sekä ylä- että alakerrassa oli yhteiskäyttöiset kylpyhuoneet makuuhuoneiden omien kylppäreiden lisäksi. Valtavie säilytystilojen uumenista löytyi myös vesileluja, vauvasänky ja syöttötuoli.

Keittiö oli hyvin varusteltu. Jääkaapin ovesta oli mukava pudotella jäitä juomiin mutta pesualtaan jätemyllyä ei osattu harmiksemme käyttää. Tiskikonetta varten meille oli jätetty peräti YKSI tiskiainetabletti ja pyykinpesukonetta varten yksi pesuaineannos. Asunnossa oli myös kuivausrumpu, joten pyykinpesu oli mukavaa.

Hinta neljältä yöltä oli koko porukalta yhteensä 700 euroa. Tämän päälle maksettiin paikan päällä myös noin 50 euroa resort-maksua allasalueen ja pyyhepalvelun käytöstä (12,95 dollaria per aikuinen).

Lähtiessä kerrottiin respaan tukkeutuneesta keittiön altaasta ja mun täytyi soittaa siitä talonmiehelle. Oli kuulemma hyvä että ilmoitin, sillä muuten tästä olisi laskutettu meitä jälkikäteen. Että kaikki huomatut puutteet ja viat pitää ilmoittaa huomattaessa, muuten niistä voi tulla lasku maksettavaksi.

Regal Palms, majoitus orlandossa



Regal Palms majoitus Orlandossa

Regal Palmsin allasalue

Olipa ihanaa kerrankin nauttia kunnon vesileikeistä lasten kanssa! Vaikka allasalue olikin kolmensadan metrin päässä asunnostamme, oli se ihan tarpeeksi lähellä.

Allasalueesta / vesipuistosta tykättiin todella paljon! Tappi läträsi matalassa vedessä, Tytär laski ehkä noin 100 000 kertaa vesiliukumäestä, lazy riverissä oli mukava lillua ja porealtaassa voi käydä tarvittaessa lämmittelemässä. Porealtaan vesi oli tosin aivan liian kuumaa.

Regal Palms majoitus Orlandossa

Aurinkotuoleja oli todella hyvin vapaana aamupäivisin ja myös tilaa uiskennella oli silloin hyvin. Iltapäivästä altaat alkoivat täyttyä ja alkuillasta alue oli jo todella turvoksissa ihmisistä, jolloin vapaata aurinkotuolia sai hakemalla hakea. Meitä se ei niin haitannut, sillä mentiin aina uimaan aamupäivisin.

Alueella oli myös pieni allasbaari ja beach volley -kenttä, pienimmille "hiekkalaatikko" sekä simppeli leikkipaikka. Pyyhepalvelun yhteydestä löytyi myös pieni kauppa, josta sai ostaa kioskituotteita, kellukkeita ja vesileluja, aurinkorasvaa ja aurinkolaseja... mitä nyt tämmöisessä paikassa saattaisi tarvita.

Vesiliukumäki hauska, uimataidoton neljävuotiaskin uskalsi laskea siitä kun vanhempi oli ottamassa alhaalla vastaan. Ei olisi pitänyt luvata, että saa laskea mäen niin monta kertaa kuin haluaa. Noin sadan laskun jälkeen laskuhaluja olisi riittänyt edelleen. Sitten oli pakko perua puheeni.

Regal Palms majoitus Orlandossa

Regal Palms resort, vesipuistomajoitus Orlandossa

Regal Palms, vesipuisto ja majoitus Orlandossa


Regal Palms, vesipuisto ja majoitus Orlandossa
Regal Palms, vesipuisto ja majoitus lapsiperheille Orlando

Vaikka tykättiin Regal Palmsista todella paljon, en tiedä jaksaisiko tällaista lomaa kovin pitkään. Nytkin vietettiin vain yksi kokonainen päivä vesipuistossa ja yksi aamupäivä, ja se oli melkein riittävästi. Olihan meillä Orlandon alueella muutakin nähtävää ja tehtävää. Vielä yksi rento läträyspäivä olisi tehnyt terää ennen Tampaan siirtymistä.

Tai oikeastaan - olisin voinut vaihtaa koko yhden yön visiitin Tampassa yhteen ylimääräiseen vesipuistopäivään.

Tykkäisitkö majoittua Regal Palmsin tyyppiseen resorttiin? Onko sinulle käynyt kommelluksia majoitusten kanssa?


Lue lisää:
Regal Palms -resortalueen viralliset sivut
Orlando Vacations Regal Palms

Lähinnä Kauempana -arkistosta:
Kommelluksia Dublinissa - kun perheloman majoitus ei mene ihan putkeen
Road trip Miamista Key Westiin

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017