sunnuntai 21. toukokuuta 2017

BAHAMA - Hurja aallokko Paradise Islandilla ja kookoskin oli pahaa

Se ei todellakaan ollut mikään paratiisiranta. Jokaisen vastaantulijan kimppuun lyöttäytyi lauma aggressiivisia kaupittelijoita. Osta juomia! Osta aurinkotuoli! Osta bananaboat ride! Osta! Osta! Oltiin juuri saavuttu Bahamasaarten Nassauhun ja siellä Paradise Islandin Cabbage Beachille.

Meteli kiristi hermoja. Tungos kiristi hermoja. Meidän pienimmät onneksi nukkuivat rattaissaan ja säästyivät kaikelta tältä. Oltiin luvattu isommille lapsille uimista ja rantalomaa, muuten oltaisiin varmasti käännytty takaisin. Kävelymatka rannalle oli ollut aika pitkä eikä jaksettaisi enää etsiä muita rantoja. Saatiin tingittyä aurinkovarjo 10 dollariin vaikka lähtöhinta oli 25 (!) dollaria.

Bahama Nassau, Paradise Island ja Cabbage Beach
Lasten kanssa Bahamalla, Nassau ja Paradise Beach

Tytär oli ronkunut jo pitkään, että haluaisi maistaa kookospähkinää. Ja minä olin luvannut, että tällä reissulla pääsee sitä maistamaan. Sattuipa sopivasti, vieressämme oli myyntikoju, josta kookosta oli saatavilla. Nyt, jos koskaan.

Kävimme Tyttären kanssa ostoksilla ja seurasimme tarkasti, miten myyjä rikkoi kovan kookospähkinän. Kookoksen hinta oli 5 dollaria ja hintaan sisältyi yksi täyttö. Siinä hässäkässä en muistanut edes yrittää tinkiä. Tyttären riemuksi myyjä tuikkasi kookokseen koristeeksi drinkkisateenvarjoja ja pillejä.

Onnesta soikeana Tytär pääsi maistamaan kookosta. Hymy ei ollut hyytyä ja halusinkin ottaa kuvan muistoksi. Kysyin leveästä hymystä huolimatta, että onko kookosjuoma pahaa? Tytär nyökkäsi, edelleen hymyillen. Loppu kookosvesi jäi minulle juotavaksi. En voi moittia - minustakin se on pahaa!

Täydennykseksi hain Piña Coladaa. Se, jos mikä, oli ihan mielettömän herkullista. Jostain syystä juuri silloin alkoi pinnankiristys helpottamaan. En enää kuunnellut meteliä enkä ärsyyntynyt tungoksesta. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja ihmiset ympärillä olivat hyväntuulisia. Mitäs, jos nyt vaan nautitaan tästä mitä meillä on?

Mennäänpä nyt uimaan, mitä oltiin tultu tekemäänkin.

Karibian risteily ja kookospähkinä. Paradise Beach, Nassau Bahamasaaret
Lasten kanssa Bahamalla, Karibian risteily MSC Divina

Bahamalla, Karibian risteily ja Paradise Beach


Paitsi, että uiminen ei ollut ihan yksinkertaista. Rannalla oli mielettömän kovat aallot. Niin kovat, ettei sinne voinut mennä 4-vuotiaan kanssa. Aalloista tuli niin kova takaisinvirtaus, se veti helposti aikuisenkin rannalta mukanaan. 

Ja juuri siitä syystä ranta oli ihan mieletön. Luonnon voima on uskomaton! Aallot tulivat niin voimalla rantaan, että siihen jouduttuaan oli kuin pesukoneen linkousohjelmassa. Vedestä oli vaikea päästä takaisin rannalle, niin hurjaa pyöritystä vedessä sai. 


Tyttären kiljunta oli kauhun- ja riemunsekaista. Välillä hän vain huusi, että minä rakastan isoja aaltoja! Haluan nähdä vielä isompia! Ja sitten välillä juostiin isoja aaltoja pakoon. Pahinta oli, kun raju aalto pyyhkäisi jalkoihin ja Tytär heittäytyi takaisinvirtaukseen. Siinä sai ronskimpikin aikuinen pitää lasta kaksin käsin kiinni, ettei huuhtoudu mereen. Piti vähän jo toppuutella riemua. 

Karibian risteily, Bahama Nassau ja Paradise Island, Cabbage Beach
Karibian risteily, Bahama Nassau / Paradise Islandin Cabbage Beach

Vaarallisilta tilanteilta ei vältytty

Rannalla ei ollut hengenpelastajia, siitä kertoi iso kyltti heti rantaan saapuessa. Onneksi rannalla oli paljon skarppeja karpaaseja, jotka kävivät noukkimassa merestä pulassa olevia lapsia. 
Seurueemme 10-vuotiaskin pyörähti aallokossa pahannäköisesti, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Aika isolla säikähdyksellä, tosin.

Nähtiin myös toinen kouluikäinen lapsi, jota pelastettiin pinteestä kolmen ison miehen voimalla. Poika oli meressä niin kovassa pyörityksessä, että uikkaritkin olivat lähteneet veden mukaan. 

Samalla, kun ihasteltiin aallokkoa, oli se pelottavaakin. Nähtiin monta läheltä-piti -tilannetta. Kävi kyllä mielessä, että toivottavasti ei jouduta todistamaan pahempaa.

Kaikesta huolimatta, Bahama-päivämme oli hieno. Huikea!

Karibian risteily, Bahama Nassau / Paradise Islandin Cabbage Beach

Karibian risteily, Bahama Nassau / Paradise Islandin Cabbage Beach
Karibian risteily, Bahama Nassau / Paradise Islandin Cabbage Beach

Tältä rannalta tulleita hiekkoja saatiin pestä uikkareista ja päänahoista vielä pitkään. Semmoista linkousta saimme rannalla.

En tiedä, oliko näin kova aallokko vain sattumaa, vai onko tällä rannalla useinkin hurjia aaltoja. Vaikka se meistä upeaa olikin, niin oli vähän harmi kun lapsilla oli todella rajalliset mahdollisuudet nauttia rantavedestä. Cabbage Beach oli todella kaunis! Voin uskoa, että kun risteilyvieraat häipyivät, rannasta tuli varmasti oikein miellyttävä.


Karibian risteilyn satama Bahamasaarilla oli siis Nassau ja tässä muutama huomio siitä:
  • Nassau on Bahamasaarten pääkaupunki
  • Laivamatka Nassausta Paradise Islandille on 4 dollaria (myös 1-vuotiaalta)
  • Tilataksikyyti Cabbage Beachilta Nassauhun oli 8-henkiseltä porukaltamme 25 dollaria
  • Cabbage Beach on ilmainen, julkinen ranta - ei virallisia hengenpelastajia / uimavalvojia
  • Paradise Islandilla on myös kuuluisa Atlantis Resort vesipuistoineen
  • Sekä risteilysatama että Nassau vaikuttivat tylsiltä shoppailukeskittymiltä
  • Nassausta sai nostettua automaateista sekä dollareita että paikallista valuuttaa
  • Maissaoloaikaa Nassaussa oli risteilyllämme 10 - 14:30 (klo 15 laiva lähtee satamasta)
  • Huom! Bahamalle pitää olla risteilykortin lisäksi myös kuvallinen henkilöllisyystodistus!

Karibian risteily MSC Divina, Bahama Nassau
Karibian risteily MSC Divina, Bahama Nassau

Lue lisää Paradise Islandista:
Nassau - Paradise Island // viralliset sivut
Nassau, Bahamas // Wikipedia


Lue lisää Lähinnä Kauempana -arkistosta:
MSC Divina - kokemuksia toisesta Karibian risteilystä
Herkuttelua Karibian risteilyllä - millaista oli ruokailla MSC Divinalla?
Karibian risteilyn suunnittelu - MSC Divina ja muutama huoli...

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017