sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Uusi matkailuaiheinen podcast - Milloin ollaan perillä?
Milloin ollaan perillä? - Tarinoita matkoista ja lapsista


Viime keväänä sen keksimme, nauhottaisimme Lähtöselvitetty-Katjan kanssa podcastin lasten kanssa matkustelusta. Olimme jo monesti jutelleet siitä, että blogiin ei saa kerrottua kaikkia matkasattumuksia, vaan ne on parhaimmillaan kaverille kerrottuna. Podcast olisi meidän paikkamme kertoa ne mehevät jutut, jotka blogista usein jäi uupumaan.

Tapasimme muutaman kerran suunnittelun (ja viinin) merkeissä ja mietimme, millaisen podcastin haluaisimme tehdä ja varsinkin - millaista itse haluaisimme kuunnella. Mistä jaksoissa keskusteltaisiin ja tulisiko mukaan vieraita. Kävimme myös läpi, mitkä asiat yleensä askarruttavat matkustavia vanhempia Lasten kanssa matkailu -ryhmässä.

Lasten kanssa matkailleena molemmille oli hyvin tuttu auton takapenkiltä kuultu hokema "milloin ollaan perillä?". Tätä hokemaa kuulee heti siitä lähtien, kun kulkuväline nytkähtää liikkeelle. Hokema päätyi hyvässä yhteisymmärryksessä myös podcastin nimeksi, sillä "mulla on pissihätä!" ei olisi yhtä houkutteleva nimi podcastille.

Kun suunnitelma oli kunnossa, sovittiin nauhoituspäivät... mikä ei ollut kovin helppoa. Koska elimme kiireisiä ruuhkavuosia ja siihen päälle reissattiin tahoillamme pitkin maailmaa, oli yhteisten nauhoitusajankohtien löytäminen haastavaa. Jaksot päädyimme äänittämään meidän taloyhtiön kerhohuoneella, joka toimi mainiosti äänitysstudiona.

Onneksi saimme jälkitöihin avuksi myös alan ammattilaisia, sillä äänityöt ovat tehneet Jere-Matias Koiso-Kanttila ja Janne Jankeri / Piippu Film Sound. Suuri kiitos heille! Graafisen ilmeen meille loihti ihana ystäväni Anette Siili.


Äänittäminen oli yllättävän jännittävää, työlästäkin, mutta hyvin hauskaa ja lopputuloksesta tuli meidän molempien mielestä hyvä. Palautteen perusteella myös muiden mielestä onnistuimme.


Podcastista sanottua:
"Tää Podcast on niin kuin kahvihetki samanhenkisten kavereiden kanssa "
"Monia matkajuttuja kuunnellut, mut tää oli niin omalle tuntuva!"
"Olenkin etsiskellyt hyviä podcasteja! Nyt löytyi! Ja olen hyvin nirso puhujien äänien ja artikulaation suhteen ja teissä ei ole mitään vikaa!"

Podcastia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa sekä podcastia voi kuunnella Spotifyssä ja Castboxissa. Ja suora linkki podcastiin löytyy myös tämän blogin sivubannerista. Jaksoja on äänitetty kaikkiaan yhdeksän ja uusi jakso ilmestyy aina tiistaisin.

Palautetta ja ideoita otamme mielellämme vastaan, sillä uusi tuotantokausi on jo suunnitteilla. Ideoita ja palautteita voi laittaa joko kommentteihin, podcastin somekanaviin tai vaikka sähköpostiosoitteeseen: milloinollaanperilla( at )gmail.com.

Tervetuloa mukaan matkailukeskusteluihin! 

Pysy ajan tasalla uusista julkaisuista


ParisRio - Matka-aiheiset blogit kartalla. Yli 40 matkabloggaajan kirjoitukset maittain.

COPYRIGHT

Webdesignin tarjoaa Veera Junttila, Lunar Graphics 2017